Stroomvoorziening

Door de toenemende mobiliteit wordt het voor veel bedrijven meer en meer belangrijker om onderweg (denk bijv. aan oplaadbaar gereedschap of geavanceerde meetapparatuur) én op locatie over 230 Vac te beschikken. In het verleden werd dat veelal m.b.v. een zwaar en luidruchtig aggregaat gerealiseerd maar tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven compacte, onderhoudsvrije omvormers welke van de aanwezige 12V accuspanning 230 Vac maken.

 

Door deze omvormers kan men zonder geluids- en milieuoverlast werken terwijl er in het voertuig veel meer ruimte overblijft. Vaak kan men hierdoor zelfs een kleiner type voertuig toepassen. In Nederland zijn de meeste (technische) wagenparken van de Nutsbedrijven, defensie, gemeenten en grote installateurs uitgerust met Victron apparatuur.


Victron Phoenix Omvormer Compact

De Phoenix Omvormers zijn ontwikkeld voor professioneel gebruik en geschikt voor zeer uiteenlopende toepassingen. Dankzij hybride HF technologie gaan uitzonderlijke specificaties en mogelijkheden gepaard met licht gewicht en geringe afmetingen. De Victron Phoenix sinusomvormers zijn de meest geavanceerde omvormers die in uw bedrijfswagen als professioneel energiesysteem kan worden toegepast.


Victron MultiPlus Omvormer

De MultiPlus heeft een 4-traps adaptieve acculader, extra t.o.v. de Phoenix, die zich automatisch aanpast aan het gebruik van de accu.

 

De stroom en laadspanning zijn instelbaar zodat de lader optimaal afgeregeld kan worden voor de meest uiteenlopende soorten accu's en gebruik.

 

De optionele walaansluiting maakt het eenvoudig bijladen van de semi-tractie accu mogelijk, zelfs met gesloten deuren.


Victron AGM Accu

AGM staat voor Absorbed Glass Mat. In deze accu's is het elektrolyt geabsorbeerd in een glasvezelmat die geklemd is tussen de platen. In een AGM- accu verplaatsen de ladingdragers, waterstofionen en sulfaationen, zich gemakkelijker tussen de platen dan in een gel-accu. Hierdoor is een AGM-accu geschikter voor het kortstondig leveren van zeer hoge stroom dan een gel-accu.

 

Wilt u meer informatie? Wij helpen u graag verder!

CONTACT